Hvordan foregår terapi?

Hvordan foregår det?
Formen veksler mellem samtaler, øvelser og læring. Det foregår i en tryg, nænsom, anerkendende og fortrolig atmosfære. Jeg arbejder integrativt. Det betyder, at jeg kombinerer forskellige terapiformer, fordi det ofte vil have den største effekt for dig. Det er vigtigt for mig at se ’hele’ dig! Vi tager udgangspunkt i, hvor du befinder dig i dit liv lige nu, og hvad du ønsker i stedet. Der er også være plads til at tænke og fordøje de forandringer, der sker for dig.

Psykoterapi er hjælp til selvhjælp
Du får lov at være den unikke person, du er, og får mulighed for et med mere glæde, håb, ro og kærlighed. Terapi hjælper med at genskabe et positivt forhold til dig selv. Et rummeligt menneske, der arbejder med sig selv, dømmer andre mennesker og sig selv mindre og tiltrækker naturligt positive mennesker og begivenheder i sit liv.

Hvor længe skal jeg gå i terapi?shutterstock_142807588 parforhold
Det afhænger helt af dit behov, og hvad der giver mening for dig.  Nogen kommer op til fem gange og andre i et længerevarende forløb. Vi tager udgangspunkt i din problematik og din proces, og hvad det er for en løsning, du ønsker dig. De fleste starter med at komme en gang om ugen, så processen kommer godt i gang, for der sker meget imellem sessionerne. Derefter går der længere og længere tid imellem.

Der er ingen sammenhæng mellem terapiens længde og den tid du har haft ‘problemet’.  Jeg har oplevet mennesker, der har lidt af livshæmmende fobier i mere end 40 år og efter mindre end 8 sessioner, er de fjernet for altid.  Alt afhænger af dit behov. Jeg har også klienter, der vælger at komme jævnligt fx hver anden måned.

Hvad sker der i en terapisession?
Første gang spørger jeg ind til din baggrund, evt. arbejde og lytter til hvad dit symptom og egentlige problem er. Nogle gange er første session meget følelsesladet, fordi det både kan være vanskeligt at sætte præcise ord på, hvordan du har det, og også fordi det er en stor lettelse at blive mødt, hørt og set. Derfor sørger jeg for ikke at presse dig, og i stedet være med det er er, og følge dig i dit tempo, så du kan føle dig tryg. Når sessionen er ved at være slut, runder vi af, så du kan gå fokuseret og samlet ud ad døren.

Har jeg kompetencerne?
Jeg er eksamineret psykoterapeut. Jeg har 17  års praktisk erfaring i at hjælpe mennesker med et utal  af problemstillinger. Fra dybt livsfortærende problemstillinger til……ja, hvad skal jeg hjælpe dig med, som vil gøre en forskel for dig i dit liv? Læs gerne mere her: ‘Om mig’
Bestyrelsesmedlem i Foreningen af Danske Psykoterapeuter – FaDP.
Medlem af Dansk Psykoterapeutforening – DPF.