Om NLP

Om Neuro Lingvistisk Programmering – NLP

Neuro henviser til hjernen og det samlede nervesystem.

Lingvistik henviser til sprog. Din indre dialog, og det du siger med ord til andre. Og det sprog andre taler til dig i.

Programmering henviser til adfærdsmæssige vanemønstre, som du ubevidst har programmeret dig selv til at have.

Alle bruger NLP døgnet rundt!

NLP beskæftiger sig bl.a. med, hvordan vores sind fungerer – de mønstre vi anvender til at ordne de mange informationer, vi får fra vores omverden. De måder, vi motiverer os selv på eller hæmmer os selv, så målet ikke går i opfyldelse.

Din kodning af og opfattelse af verden er unik.

Et grundlæggende fundament i NLP er accepten af, at vi opfatter og ’koder’ verden forskelligt, og at hvert eneste menneskes indre gengivelse og forståelse af virkeligheden er både differentieret og enestående. Mennesker laver indre landkort, der er lavet ud fra de 5 sanser. Landkortet er ikke det samme som terrænet.

Dit kort over virkeligheden er en meget levende repræsentation af virkeligheden, da kortet bygges op af indre billeder, lyde, fornemmelser, smag og lugt. Inden i dig bearbejder du de indkomne data, som dine sanser har modtaget fra den ydre verden. Ud fra dette skabes alt i hele dit liv. Mere end 90% af det, der foregår, sker på det ubevidste plan.

Når vi ønsker at trænge dybere ned i den viden, der handler om vores måde at tænke på, må vi se på forskellene på de indre repræsentationer, fordi disse skaber vores indre tilstande. Dine drømme om fremtiden har en anden tankemæssig struktur end dine erindringer. Vi kan fx  ændre dine indre billeder og det du siger til dig selv, og dermed får du en anden dog ny følelsesmæssig tilstand.NLP

Har du et lille kedeligt mørkt billede af din næste ferie, giver det en anden følelse, end et stort lyst billede med masser af farver. Den måde, du tænker på billedet på, handler om neurologi. NLP har afsløret, hvordan vi bærer os ad med at tænke. Ned til tankernes mindste byggeklodser.

Når vi ‘flytter’ om på byggeklodserne, sker der effektive og positive ændringer hos dig.

Dit sprog har indflydelse på, hvordan du har det. Har du en indre selvsnak i form af: ‘jeg  duer ikke’, ‘kan ikke finde ud af det’, ‘ingen elsker mig’, ‘jeg er ikke noget værd’ og ‘jeg lærer det aldrig’ mv., så skaber det en anden følelsesmæssig tilstand, end hvis du har mere positive formuleringer.

NLP er bl.a. udviklet ud fra mennesker, der var fænomenale til familieterapi, hypnose og gestaltterapi. NLP er indeholdt i alle terapiformer – fordi NLP involverer hjernen, det samlede nervesystem, sprog, tanker, følelser, adfærd, omgivelser, identitet, overbevisninger, spiritualitet og de mennesker, du er forbundet med i forskellige systemer.

Jeg er uddannet både NLP psykoterapeut og NLP træner. Jeg har beskæftiget mig med NLP siden 1997 og har omfattende NLP erfaring. Har du spørgsmål ift. NLP eller brug for assistance, så er du meget velkommen til at kontakte mig.