Type 7 – Entusiasten

Eventyreren, idéskaberen, entusiasten, generalisten, vidunderbarnet, dilettanten

Kort beskrivelse:
shutterstock_181852697 lys ideSer verden fra den positive, optimistiske synsvinkel, hvor der er mange muligheder. De motiveres af alt, hvad der er nyt og spændende. De er centreret om alt, hvad der giver nydelse. De kan lide at lave planer, der ikke altid realiseres. De har tit kontakt til mennesker, der kan medvirke til, at de opnår nydelse under en eller anden form.

Deres venner er nogle, de kan dele deres interesser med. De har behov for at være positive og glade og er hele tiden ude i fremtiden på jagt efter nye eventyr, som de kan planlægge for at undgå nedtrykthed og oplevelse af egne smertefulde følelser. De kan næsten opleve, at de ikke er fysisk til stede i nuet. Det er, som om deres krop er ‘fløjet ud i fremtiden’. Det gør det vanskeligt for dem at komme i kontakt med deres følelser.

Type 7 er som legebørn, der er sluppet fri i BR Legetøj, hvor der er rigtigt mange stykker legetøj at vælge imellem. Ét stykke legetøj er en katastrofe. To er  en mulighed og tre begynder at ligne noget. Det er også vanskeligt med kun én succes! De er konfliktsky og går langt udenom enhver form for kritik.

De er eksperter i at give alle oplevelser en positiv betydning, og de er hurtige til at se muligheder for nye eventyr.  Type 7 er meget entusiastiske, og de har altid en god idé eller plan i ærmet. De smitter andre med deres optimisme og engagement. De er selskabelige og charmerende.

Fanget i ‘boksen’ – Grådighed – Planlægning
Fokus på sjov, fest, farver og eventyr. Nysgerrig. Virker overfladisk. Motiveres af at jagte tilfredsstillelse og lykke. De ser efter, hvad der kan give nydelse. De har et mylder af planer i hovedet, der ikke altid realiseres. Mange valgmuligheder er vigtigt, undgår ting, der er smertefulde eller begrænsende. Grådig og kan virke umættelig.

Fri og ude af ‘boksen’ – Nøgternhed – Sansning
Nærværende og realistiske, energiske og rummelige. Ved, at der er nok til alle, bidrager til denne verden. Ønsker at alle er i ‘øjenhøjde’. Lever i nuet. Boblende og behovene er dækket. Har en slags indre rummelighed. Vælger mellem de mange lyse ideer og fører disse ud i livet.

Mental, hoved, tankecenter
Flugt. Planlægning. Indre dialog. Støtte. Søger tryghed. Træffer beslutninger med ‘hovedet’.

Motiveres af: At være uafhængig, fordi det ikke er i orden med afhængighed til noget som helst, for så kan jeg ikke opnå, hvad jeg ønsker.

Grundfølelse: Frygt.

Frygter: At lide afsavn og at blive fanget i smerte – mentalt, fysisk eller følelsesmæssigt.

Kontroldrama: ‘Jeg tager let på tingene og bevarer derved kontrollen’.

Den skjulte utilfredshed: ‘Jeg er glad, men hvis andre gav mig det, jeg ønsker, ville jeg være endnu gladere’!

Fristelse: Hele tiden at tro, at der er bedre et andet sted. ‘Naboens græs er altid grønnere’.

Tryghed – Type 5: De er praktiske og realistiske, samtidig med at de søger nye muligheder og stimulanser. Kan fokusere og færdiggøre et mål, det bliver ikke kun ved planen.  ‘Shoppegenet’ er nedtonet. De har balance og jordforbindelse og er bevidste om, at de ikke nødvendigvis behøver at handle. De er klar over, at livet også indeholder kedsomhed og smertefulde oplevelser.

Stress – Type 1Kan være selvoptagne, de rager til sig (grådighed – oplevelser), søger skinhelligt og forløjet nydelse, keder sig utroligt hurtigt, er rastløse, perfektionistiske og kritiske. Kan være spydige, fordømmende og småperfide i deres ordvalg. De går i detaljer på en ubehagelig og sarkastisk måde.

Sproglige kendetegn: Taler hurtigt og meget. Fortæller sjove historier med stor begejstring. Tonefaldet slutter oppe i begejstring. Udtrykker positivitet. Giver forklaringer, hvor vi kan høre, at de er endt et helt andet sted end det, der var samtalens udgangspunkt. Vi startede i Århus og endt hurtigt i Rom. Afbryder gerne fordi masser af idéer popper op. Har nemt ved at lære. Kan dog være overoptimistiske omkring dette. Kan reframe dårlige oplevelser så de fremstår i et mere positivt lys. Bliver de presset, taler de med en mere skarp ‘tunge’. Har mange ‘bolde’ i luften på en gang. De bruger ofte ordene på en helt anden måde end de fleste.

Fysiske kendetegn: Livlig gestikulation med opmærksomheden oppe i luften. Hænderne omkring/over hovedet. Ser ofte yngre ud, end de er. Glade livlige øjne og mange gange smiler de. Kommunikerer med hele kroppen. Åbent, smilende, positivt ansigtsudtryk. Smider sjældent bøger ud. Individuel tøjstil. Vil gerne være lidt specielle i tøjstilen. Sætter gerne striber, tern og blomster sammen. Der er mange muligheder for kombinationer. Det er tydeligt, at stilen er ‘speciel’.

Forhold til dine forældre: Adskilt fra omsorgspersonen. ‘Mor var der ikke, da jeg var barn’.

Livsformål: At være lykkelig og at forøge oplevelsens rigdom til alle.

Tips til typen: Vær mere i nuet og gennemfør et projekt ad gangen.

Eksempler:
John F. Kennedy, Benjamin Franklin, Leonard Bernstein, Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Elizabeth Taylor, Wolfgang Amadeus Mozart, Steven Spielberg, Robin Williams, Cameron Diaz, Bette Midler, Chuck Berry, Elton John, Mick Jagger, Gianni Versace, Liza Minelli, Joan Collins, Malcolm Forbes, Noel Coward, Sarah Ferguson, Larry King, ‘Bubber’, Jytte Abildstrøm. 

det er ikke konflikten type 7


Enneagrammet Passioner dødsynder

Enneagrammet Passioner dødsynder

KOM PÅ KURSUS!

Enneagram 1:
27.-29. november 2015.
Farverland 5, 2600 - Glostrup
Se mere: KURSER

Enneagram 2:
12-14. februar 2016 - Glostrup

Vi er hinandens fremkaldervæske!

Vi bliver mennesker via andre mennesker. Vi er hinandens fremkaldervæske; vi finder først ud af, hvad vi er lavet af når vi bliver spejlet af og reageret på - af andre. Så vi har brug for dem, alle de (u)mulige mennesker, der omgiver os.

Vi har hver vores landkort og unikke opfattelse af verden. 95 % af vores daglige tanker og handlinger styres af vores ubevidste sind. Et af de ubevidste ting, der ’kører’ er Enneagrammet. Det er et omfattende værktøj, der giver dig selvindsigt, og gør det nemmere at møde, det du ser i spejlet. Både dig selv og de andre typer.

Enneagrammet viser dig. det spejlbillede du plejer at se, og hvordan det kan forandres så det bliver nemmere at være dig.