Forskellig slags terapi

til hjemmesiden

RELATIONEN MELLEM DIG OG MIG – Det vigtigste!

Det vigtigste i terapien er vores relation – forholdet mellem dig og mig!

Den betyder mere end 50% for at skabe et godt resultat for dig.

Jeg hjælper selvfølgelig med til, at vi får skabt et professionelt indbyrdes forhold, der bygger på  åbenhed, engagement, empati, nærvær og ligeværd.

Ca. 25% kommer fra dit ønske om en forandring og udvikling. Har du ikke et reelt ønske om udvikling og forandring, så spilder du både din tid og penge.

For psykoterapi er udvikling!

De sidste ca. 25% er den teoretiske baggrund, jeg har, og de metoder, jeg anvender, og de omtales kort her på siden.


Forskellige former for terapi – integrativ terapi
Jeg tilbyder flere forskellige former for terapi, fordi jeg ved, at det ofte er effektivt at anvende andre terapiformer eller kombinere dem, således at de skaber de bedste resultater for  dig.  F.eks. kan du få bearbejdet en traumatisk oplevelse, en fobi eller angst med hele 6 forskellige muligheder: NLP, hypnose, EFT, Matrix Reimprinting, tidslinjeterapi (TLT) og samtaleterapi og en kombination heraf.

Terapi skal passe til din personlighed, dit problem og den forandring, du ønsker at opnå!

Ud fra mange års praktisk erfaring og en stor teoretisk ballast vælger jeg det, der er mest effektivt, nænsomt og som passer bedst til dig, dit problem og din ønskede udvikling. Terapien skal passe til dig og ikke omvendt, så du kan skabe et godt liv. Kodeordene er: alsidighed, enkelt, blidt, afbalanceret og rummelig terapi.


1. NLP – Neuro Lingvistisk Programmering

N står for:  Neuro

Neurologi er hele dit nervesystem fra hjernen til dine tåspidser. Hjernen formår at omdanne 10 watt elektricitet og nogle kemiske forbindelser til tanker, følelser, erindringer, drømme og håb – og bevidstheden om os selv. Neurologi handler om sammenhængen mellem de input, vi får via de fem sanser (syn, høre, føle, smag og lugt), og den måde vi gemmer de indtryk i hjernen og det øvrige nervesystem.

L står for: Lingvistik – Sprog

Det handler om sammenhængen mellem dit sanseapparat og sproget. Hvordan du med ord påvirker egne og andres tanker. Tit taler vi så grimt til os selv, at hvis andre kunne høre vores selvsnak, så var vi meget ensomme. Når vi ændrer vores måde at kommunikere på får vi en anden respons.

P står for: Programmering

Hver eneste gang vi sanser noget i den ydre verden, sker der en indre “programmering.” Nogle gange går programmeringen galt. Vi får skabt indre billeder, lyde, kropsfornemmelser og har negative kommentarer, der giver os ubehagelige og utrygge følelse. Dette kan “omprogrammeres” så du får behagelige og rare følelse. Din opfattelse af virkeligheden bliver udvidet, du får valgmuligheder, udvikler dine potentialer og bliver leder af dit eget liv.

Alle ser billeder, hører lyde og har følelser og vi bruger alle NLP døgnet rundt!


2. EFT – Emotionel Friheds Teknik
EFT er en blid metode til at fjerne psykisk og fysisk ubehag. Det kan bl.a. anvendes til at behandle små og store traumer, fobier, angst, afhængighed, symptomer, smerter, begrænsende overbevisninger. EFT kan desuden løse op for blokeringer, du har ifht. følelsesmæssig ubalance og manglende økonomisk og personlig succes.
EFT kvinde med røde prikker

Når du anvender EFT, banker/tapper du let på toppen af hovedet, ansigtet, et par steder på overkroppen og hænderne, hvorved du aktiverer kroppens energibaner/energisystem, samtidig med, at du tænker på dit problem og højt siger nogle bestemte sætninger. Effekten er, at du bliver afslappet, rolig og fredfyldt og kan tænke på dit problem uden at få det ubehageligt. Jeg lærer dig det også, når du er i terapi hos mig. Kom med på grundkursus i EFT, og lær selv at fjerne ubehaget på dig selv og andre.


3a. Matrix Reimprinting (MR)
Matrix Reimprinting er en udvidelse af Emotionel Friheds Teknik (EFT). Det er en fantastisk livstransformerende metode til at ændre negative kerneoverbevisninger, der ofte er opstået, inden du er blevet 6 år. (Og dem har du glemt alt om).

Det er sket ud fra ubehagelige episoder, mindre og større traumatiske oplevelser og misforståelser af situationer, som du som yngre ikke kunne forstå. I MR arbejder vi med en yngre udgave af dig på det tidspunkt, hvor begivenheden fandt sted. F.eks. da du var 4 år. Du får bearbejdet de ubehagelige følelser du havde, og de negative beslutninger du ubevidst traf.

Du får frigivet energi, opdager du har lært noget og kan træffe nye beslutninger, f.eks. om ‘at du har betydning’, ‘har masser af selvværd’, ‘er god nok’ osv. Læs mere om MR.

3b Matrix Birth Reimprinting (MBR)shutterstock_61264360 baby blå øjne
Mange af os er ikke bevidste om den betydning, vores 9 måneder i livmoderen og selve fødselsprocessen har for udviklingen af vores begrænsende overbevisninger og opfattelse af verden.

Nutidens indgreb i den naturlige fødselsproces kan efterlade en følelse hos dig af, at du ikke hører til, at du er adskilt fra verden, temaer omkring forladthed, ensomhed og følelsen af ikke at være god nok eller værd at elske. Måske har din egen fødsel eller fødslen af dit barn været traumatisk, og du har et traume som stadig plager dig.

Med MBR kan fødselsprocessen og oplevelsen af den særlige tilknytningsproces, som er naturlig for alle mødre og børn, genskabes og traumerne kan dermed fjernes.


4. Hypnose/Trance
Hypnose/trance er en tilstand af koncentreret opmærksomhed og hovedformålet er at hjælpe dig til at opdage og udnytte skjulte, iboende, ubevidste ressourcer.  I trance får du hurtigere adgang til det, der kan hjælpe dig og løse dit problem. Du har det heldigvis indeni dig. Læs mere.


5. Tidslinje terapi – TLT
Har du tænkt over, hvordan du arrangerer dine erindringer, drømme og mål tidsmæssigt inden i dig? PrintNæppe! Du arrangerer alle dine oplevelser ifht. tid inden i dig på en tidslinje, under en eller anden form.

Din opfattelse af tid kan udnyttes særdeles effektivt i terapi, og arbejdet med tidslinjer er et fantastisk effektivt værktøj til at skabe positive forandringer med. Læs mere.


6. Enneagrammet

Enneagram betyder ni-model. Enneagrammet er det mest omfangsrige og dybtgående psykologiske Enneagrammet Passioner dødsynderudviklingsværktøj, der eksisterer.

Enneagrammet er mageløst til at give os indsigt i, hvorfor vi opfører os som vi gør. Det er en genvej til at blive den bedste udgave af dig selv. Hjælper dig til at blive livsleder i dit eget liv.

Det kan vise, hvordan du kan øge dine følelsesmæssige potentialer, og du får viden om dine stærke og svage sider. Med Enneagrammet afsløres motiverne for din adfærd, hvad du inderst inde frygter, hvilke kontroltemaer du har, om du kæmper med vrede, skam eller frygt som din grundlæggende følelse. Om du er ind- eller udadvendt, om du har et positivt livssyn eller ofte beklager dig.

At få bearbejdet ubehagelige følelser, at opdage motiverne bag din adfærd og meget andet, det er en stor udviklende indsigt. Sætter jeg så nummer på dig? Nej – det gør jeg ikke.

Hvis du ønsker det, assisterer jeg dig til at finde din type. Og så kan vi jo se, hvordan dine ubevidste motiver og din vanemæssige adfærd hænger sammen med det, vi arbejder med i terapien.

Du kan også vælge at komme med på et af mine Enneagram kurser. Det giver også stor selvindsigt og udvikling af dine potentialer.