Enneagrammet og andre typologier

Mange af os har været udsat for psykologiske værktøjer, der skal teste og vise, hvem vi er. I forbindelse med jobsøgning bliver vi meget ofte udsat for at skulle gennemføre en test, som en repræsentant for personaleafdelingen efterfølgende gennemgår med os.

Nogle af disse værktøjer er:

  1. Belbin
  2. Garuda
  3. Myers-Briggs Type Indikator (MBTI)
  4. DISC
  5. Insight

Disse værktøjer gør deres bedste for at vise, hvordan personligheden præcist er hos den enkelte. Hvordan vi er inde i ‘boksen’. F.eks. om du er indadvendt eller udadvendt.

Det gør Enneagrammet også, dog med den meget store forskel, at Enneagrammet viser, hvad vi kan gøre for at ændre en negativ adfærd, hvilke faldgruber vi automatisk dumper i, og hvilke skyggesider vi har. Det illustrerer også, hvad i vores adfærd de andre har opdaget, som vi selv er blinde for osv.  Enneagrammet viser os vejen ud af ‘boksen’. Det viser os en vej til åndelig selvudvikling. Enneagrammet er bredt, dybt og særdeles omfangsrigt. Vi kommer vidt omkring.

Det giver selvforståelse og en erkendelse af, hvorfor andre mennesker har en adfærd, der er meget forskellig fra vores egen. Nu har jeg beskæftiget mig meget med Enneagrammet i 10 år. Jeg lærer stadig nyt. Jeg er taknemmelig for, hvad det har lært mig og mange af mine kursister.

 Og det er altid værd at huske på: intet værktøj kan beskrive hver enkelt af os fuldkomment!

Det er vi heldigvis alt for unikke og enestående til.

shutterstock_155708318 æg sten styrke type 8 eller forretning