+45 28 94 47 00 - Jette Hastrup - Tavlekærsvej 12, 2650 Hvidovre

adoption og traumer

ADOPTION – GANGE 2. – Separationsangst

Adoption kan være en voldsom traumatisk oplevelse fordi, der ofte er tale om flere omgange, hvor barnet oplever at blive adskilt fra den voksne person, som det har knyttet sig til, og som er en forudsætning for barnets overlevelse.

Case eksempel

Kvinden kom til mig, da hun var i slutningen af 40’erne og klagede over en dyb oplevelse af at føle sig adskilt. (Hvilket også var sket 3 gange). Hun havde en evig underlig følelse af at være uønsket, og ikke at høre til på Jorden. Hun kom 14 dage efter fødslen på børnehjem.
Efter 9 måneder blev hun bortadopteret. Som baby har hun nu været udsat for tre traumatiske oplevelser:

Uønsket
Adskilt fjorten dage efter fødslen, fra hendes biologiske mor. Bortadopteret til danske forældre.
Hun havde oplevelsen af, at hun hele tiden indrettede sig efter adoptivforældrenes ønsker. Hun testede dem for at se, om de ville sende hende væk. Det mønster var hun træt af. (Den test foretager mange adopterede på et ubevist plan).
Jeg hjalp hende af med alle tre traumer. Hun har i dag et langt mere afslappet forhold til adoptivforældrene. Hun bruger ikke energi på at teste dem og har accepteret, at de gjorde og gør det bedste, de kan. Der er kommet mere harmoni i livet for alle parter. Hun har i øvrigt slanket sig mere end 20 kg, og føler hun sagtens kan stå fast, og vise hvem hun er – uden overvægt. (Når vi føler, at vi ikke er i vores rette element tager vi ofte på).