+45 28 94 47 00 - Jette Hastrup - Tavlekærsvej 12, 2650 Hvidovre

BWRT

Om BWRT

BWRT® er en forkortelse for BrainWorking Recursive Therapy. Den ser sit lys i 2011, da den engelske terapeut Terence Watts, sidder ved køkkenbordet og får en aha oplevelse, da han læser en videnskabelig artikel om Benjamin Libet. Der beskriver den tre-delte hjerne. Fra 2011-2013 fulgte en periode med intensiv forskning, som førte til en fungerende forståelse af komplekse hjerneproblemer, og den første ’arbejdsmodel’ af BWRT®
Din hjerne reagerer på sanseindtryk, før du overhovedet bevidst har registreret hvad du så, hørte eller følte. Det er kernen i de eksperimenter som Benjamin Libet udførte.

Vi lagrer alle vores oplevelser og erindringer i hukommelsen et eller andet sted. Det vi lagrer skaber vores egen Model af Verden, og det skaber også den måde vi forstår verden på. Med BWRT er det muligt, at uskifte den dårlige erfaring og atuomatiske respons du har, med en god respons. I stedet for fx at være skrækslagen for at skulle præsentere noget offentligt eller skulle til eksamen, kan du føle dig rolig, fredfyldt og let.

Der kan være stor forskel på, hvilke dele af hjernen den enkelte terapiform arbejder med. Samtaleterapi arbejder med bevidst opmærksomhed, der medvirker til indsigt, og forstålese, så det bliver muligt at ændre tankeprocesser. Den form for terapi arbejder overvejende med den nyeste og yderste del af hjernen. På sigt skabes der med samtaleterapi, nye neurologiske spor i hjernen. 

BWRT arbejder med den ældste del af hjernen. Reptilhjernen, som indeholder de dybe instinktive reaktioner, som handler om din overlevelse. Her vil du ubevidst reagere lynhurtigt og entetn kæmpe, flygte eller helt stivne (frys). Disse tre reaktioner sker lynhurtigt. Det er ikke en reaktion, du tænker dig til med den nye del af hjernen.

I 2014 hører den kliniske psykolog Rafiq Lockhat fra Sydafrika om BWRT og de fantastiske resultater, der var opnået på kort tid med behandlingen. Han uddannede sig inden for BWRT og indførte behandlingen i egen praksis og gennemfører ca. 1.500 sessioner med godt resultat. De mange sessioner blev også grundlag for videnskabelig forskning omkring BWRT. I dag er Rafiq Lockhat partner med Terence Watts.

Hvad er BWRT?
BWRT en psykoterapeutisk terapiform, hvor de UØNSKEDE tankemæssige processer i hjernen, som fremkalder  ubehagelig følelser i kroppen i form af fx angst, frygt, vrede, opgivenhed, og hvad vi ellers har af ubehagelige følelser og reaktioner i kroppen,  ændres til at være de tanker vi ØNSKEDE os. Resultatet er, at de ubehagelige følelser i kroppen ophører. Angsten, fobien, den dårlige vane, tankemylder eller hvad du ellers kæmper med er væk. BWRT giver dig en forståelse for. hvorfor du gentager de samme mønstre om og om igen.

Hvad foregår der ifm. med BWRT sessioner?
Du får en mere uddybende forklaring om hvad BWRT er, og herefter stiller jeg dig nogle spørgsmål om din baggrund, og hvad du har behov for hjælp til. Når vi har afklaret hvilket konkret minde du har som er ubehageligt, og hvordan du hellere vil have det gennemføres BWRT behandlingen.

Under behandlingen med BWRT er du helt vågen og sidder i stolen med lukkede øjne, så er det langt nemmere for dig at udelukke andre synsindtryk og koncentrere dig om terapien.

Ifm. med BWRT sessioner, benyttes der kun denne metode. For at blive uddannet inden for BWRT er det en forudsætning, at terapeuten både har en anden terapeutisk uddannelse og praktisk erfaring. Jeg kan såedes også gør brug af andre metoder, hvis de passer bedre til dig.

BWRT er fx effektiv til: 

  • Dårlige vaner
  • Fobier – alle slags
  • Overspisning
  • Nag og jalousi
  • Gentagne uhensigtsmæssige reaktioner 
  • Afhængighed
  • Neglebidning
  • Chok og traumer ifm. overgreb, overfald mv.
  • Alle former for angst: Panik, generaliseret, præstation mv.

Antal sessionerAfhænger af det problem du gerne vil af med. Fobier, som ikke gemmer på andre ting, løses typisk ofte på få sessioner. Afhængigheder, OCD eller mere komplekse problemstillinger kræver mindst 7 sessioner. Her kan du med fordel gøre brug af klippkort til betaling.

Du kan læse mere om BWRT her:

www.bwrt.org/BWRT:_A_Professional_Guide.pdf