+45 28 94 47 00 - Jette Hastrup - Tavlekærsvej 12, 2650 Hvidovre

Om tappepunkter og meridianbaner

Tappepunkter og meridianbaner

TAPPE/BANKE PUNKTER På figuren kan du se, hvor på hovedet og overkroppen der tappes (de røde prikker).
Du tapper på dine meridianpunkter/baner, som du kan læse mere om længere nede.

Du anvender fingerspidserne til at tappe med. Der kan tappes enten på den ene eller anden side, eller begge sider af kroppen.
Tappepunktet ud for mandens brystvorte findes under armen. På kvinder er det ved kanten af BH’en.

Derudover tappes der på alle fingerspidserne (ved neglerødderne og på toppen af langefingeren), håndleddet. oven på overfladen af hånden mellem de to yderste knoer (smertepunktet) og kanten af hånden, kaldet karatepunktet. Kom på kursus og lær selv at tappe og få mere livskvalitet.

Ring og aftal en tid og få det bedre med dig selv. Jeg lærer dig samtidig at tappe, hvis du ønsker det.

Meridianbaner Inden for energiterapier arbejdes der med meridianerne, der hovedsageligt er kendt fra kinesisk medicin og akupunktur. Ifm. akupunktur anvendes fine nåle til at forebygge og behandle forskellige former for symptomer, ubehag og sygdomme. Akupunktur blev udviklet i Kina for mere end 2500 år siden.

I meridianbanerne er indskudt 365 akupunkturpunkter, der kan påvirke og regulere den fine strøm af energi. Ved målinger på huden er det bevist, at punkterne eksisterer, fordi disse har en anden elektrisk modstand end den omgivende hud. Stimulationen af punkterne påvirker nervebanerne, således at centralnervesystemet frigiver en øget mængde af endorfiner. Endorfiner er kroppens egne morfinstoffer.

Meridianbanerne og deres akupunkturpunkter har kontakt til små områder på hudens overflade, hvor de kan påvirkes med nåle, elektrisk stimulation eller forsigtig banken med fingerspidserne. Teknikkerne beskrevet her på hjemmesiden anvender kun fingerspidserne.

 

Hovedet ved siden af illustrerer nogle af meridianbanerne.
Mange meridianbaner ender i fingerspidserne, og de aktiveres også, når du tapper på dig selv og andre.
Vi har i alt et system af 26 energibaner, der findes over hele kroppen. Når der opstår blokeringer eller over/understimuleringer, kan der opstå ubehag og evt. sygdomme. Du kan sammenligne det med en bæk, hvor vandet flyder frit. Bliver der bygget en forhindring, stopper den naturlige strømning af vand, og der opstår problemer. Livsenergien skal flyde frit gennem meridianerne, for at krop og sind bevarer en optimal sundhedstilstand.
Negative overbevisninger, små og store traumer, irrationelle tanker, angst, fobier og ubearbejdede konflikter kan give forstyrrelser i kroppens energisystem.

Når energien i meridianbanerne forbedres, sker der en styrkelse af kroppens tilsvarende organer, muskler og sanser, således at alle dele samarbejder. Derfor tapper vi inden for energiterapier på meridianernes endepunkter for at frigøre energi. Jeg kombinerer ofte energiterapier med andre former for behandling, alt efter din problemstilling.